Incarcare toner : merita efortul ?

Operatiunea de incarcare toner, cunoscuta si ca “reincarcare” / “reumplere” / “refill” a devenit o adevarata industrie in tarile mai putin bogate, asa cum este si cazul Romaniei.

Bineinteles, la aparitia acestui fenomen au stat preturile mult prea mari pe care le practica producatorii de imprimante si copiatoare la consumabilele originale. In special atunci cand le comparam cu veniturile salariale foarte mici ale populatiei, nici nu este de mirare ca foarte multi consumatori s-au orientat catre solutii alternative, mai economice.

Solutia de incarcare a cartuselor de toner deja folosite a fost bineinteles o solutie intuitiva si care a putut fi implementata fara mare efort: incarcarea tonerelor nu este o operatiune complicata sau care sa presupuna investitii mari in masinarii speciale cu un cost prohibitiv. Principalele ingrediente erau: praful de toner de calitate mai buna sau mai slaba, in functie de producator, cartusul de toner gol (folosit) si uneori, pentru modelele mai sofisticate, un chip electronic. Foarte repede au aparut centre de incarcare toner, care se ofereau sa iti preia cartusul folosit si sa ti-l reumple pentru a fi refolosit. Teoretic, un cartus de toner se poate reumple de pana la 2-3 ori, in functie de model pana cand incepe sa produca print-uri inacceptabile din punct de vedere calitativ.

Dar, din pacate, in practica, solutia de incarcare toner nu este intotdeauna una fezabila deoarece depinde de foarte multi factori aflati mai mult sau mai putin in afara influentei consumatorilor:

- Calitatea tonerului folosit poate fi una indoielnica si care se va vedea in calitatea proasta a print-urilor obtinute;

- Cartusul dvs. de toner poate fi avariat din cauza manoperei defectuoase si pot aparea scurgeri de toner capabile sa produca o mizerie crunta sau chiar cartusul poate deveni inutilizabil.

- Cartusul dvs. de toner poate fi “substituit” fara cunostinta dvs. cu unul mai prost, aflat la a 3-a reincarcare, sa zicem; din pacate mi s-a intamplat personal asa ceva in urma cu cativa ani, cand dupa ce am mers la un centru de incarcare am observat ca tonerul “meu” lasa o pata gri pe cca. 60% din pagina, datorata fotoconductorului uzat (cartusul pe care il dusesem la incarcat era original, proaspat terminat si tiparea perfect).

- In plus apare inconvenientul necesitatii deplasarii in persoana de 2 ori la centrul de incarcare toner si al duratei reincarcarii propriu-zise care este de minim 5-6 ore, intrucat presuspune transportul cartusului dvs. de la contrul de colectarea unde ati predat tonerul la centrul de incarcare propriu-zisa si inapoi.

 

Noi, cei de la TonerEurope.ro ne straduim sa va oferim o alternativa mult imbunatatita fata de reincarcarea tonerelor:

- Cartusele de toner comercializate de  TonerEurope.ro sunt fabricate intr-o unitate de productie (fabrica) specializata, cu procese de munca si proceduri clare care lasa foarte putine sanse de erori. Am impus ca ultim pas in procesul de productie testarea TUTUROR tonerelor (100%), pentru a fi siguri ca nu ajung la dvs. produse cu defecte de fabricatie. Ca exceptie, este posibil sa apara defectiuni survenite pe durata transportului produsului, dar cu siguranta defectele de fabricatie sunt reduse la ZERO.

- Folosim materii prime si materiale de calitate superioara pentru ca vrem sa fiti multumiti de produsele noastre si sa reveniti pentru a cumpara de la noi. Suntem siguri ca veti observa cu ochiul liber diferenta dintre printurile obtinute cu un toner TonerEurope si alt toner compatibil.

- Am conceput un proces de comanda / plata / livrare simplu si flexibil, in dorinta de a va economisi timpul, care a devenit foarte pretios pentru multi dintre noi.

- Diferenta de pret dintre tonerele noastre si reincarcare a devenit foarte mica, nesemnificativa; Tonerele noastre costa putin mai mult decat o incarcare, dar obtineti in schimb un produs de calitate superioara si fara pierdere de timp.

 

Va multumim pentru ca ne-ati vizitat !

Echipa TonerEurope.ro

 

 


1 comentariu

0 Comentarii

1 Trackbacks

  1. Reîncarcarea tonerelor - Moga Florin Says:

    [...] părea o afacere bună, există totuşi anumite dezavantaje atunci când apelăm la servicii de încarcare toner clasice. De exemplu calitatea tonerului folosit poate fi îndoielnică, ceea ce se va reflecta în [...]

Lasa un comentariu